od: http://middlepath.com.au/ |
LIMONCELLO
- 7 dcl votke (ili čistog alkohola)
- 8 kom neprskanih limuna
- 2,5 dcl vode
- 250 - 350 g sećera (ovisi koliko slatko želite, ja sam uzela 300)
- Skuhati vodu i secer (pustiti samo da prokuha). Ohladiti.
- Oguliti sto tanje koru limunima (nozic za guljenje krumpira). Nemojte koristiti onaj bijeli dio ispod kore, jako je gorak i uništiti će vam okus.
- U bocu (oko 1, 5 l, ja sam uzela dvije staklene) ulijte votku, ohladjeni sirup od vode i secera i koricu limuna. Promuckajte.
- Cuvajte desetak dana na tamnom i suhom mjestu i svaki dan promuckajte. 10 dana je minimum...moje je stajalo gotovo 2 mjeseca jer sam zaboravila i dobilo je prekrasnu žutu boju.
- Procijedite, ulijte u staklene flase i cuvajte u frizideru.
- Koricu limuna osušite, neka alkohol ispari (ostat će samo njegova aroma), sameljite i koristite u kolacima.
od: http://www.sutra.ba/ |
Obožavam maslinovo ulje...i obožavam začine...moja jela su uvijek bogata mirisima i aromama...
Pa kad je tako, zašto ne bi to spojila u jednu cjelinu? Uvijek nadohvat ruke, praktično, a tako mirišljavo i bogatog okusa?
Ne držim se baš nekih recepata i omjera, ja to uglavnom po svom nahođenju i intuiciji trpam unutra pa zna ispasti preljuto, pregorko i slično...no uvijek se pojede....
Evo nekih recepata preuzetih s meni jako dragog foruma...Mama- zna ;))
AROMATIZIRANA MASLINOVA ULJA
ulje s provansalskim travama
za 1 bocu(500ml)
1-2 češnjaka
1 gracica osusenog ruzmarina
3 mala lovorova lista
2 zlice mjesavine osusenog provansalskog bilja*
po 1 zlicicu bijelog i crnog paprau zrnu
2 svjeze cili papricice
400 ml suncokretovog ulja*
*ja sam stavila maslinovo
a od bilja..sto sam imala doma, tipa origano, bosiljak, ružmarin, majčina dušica
ulje s cesnjakom
boca 600ml
8 cesnjeva cesnjaka
500ml maslinova ulja
ulje s cilijem
boca 400 ml
6 svjezih crvenih cili papricica
300ml ulja
od: http://blog.worldlabel.com/ |
I na kraju ostale etiketice.....
Nema tu velike mudrosti...ima ih gomila na Netu...isto tako za one koji imaju vremena i ideja, mogu se poigrati kao ja u Illustratoru ili nekom drugom programu, pa iskomibinirati neke svoje...također ima gomila besplatnih, već obrađenih bordura iz raznih stilskih razdoblja...treba samo malo kopati i rezultati mogu biti fantastični...
Što se tiće mojih, na konkretno ovom poklonu...od nekud sam ih skinula u pdf-u, prebacila u Illustrator, obradila (pročistila), dosta elemenata promijenila, dala svoje naslove i poneki ukras, namjestila pravu veličinu i isprintala.
U međuvremenu sam u pola dcl tople vode rastopila 2 žličice instant kave i nakon što sam izrezala etikete potpoila sam ih u kavu...tekućina malo zamrlja slova. Nakon toga sam ih priljepila na zidne pločice i pustila za se osušel. Sve što curi i kaplje je dobrodošlo :))
Kad su se osušile jednostavno sam ih zaljepila za bočice univerzalnim ljepilom jer se ono da lagano oprati kad se etikete jednom skinu. I to je to :D
Obožavam limoncello, obožavam!
ReplyDeleteHvala na receptu, super je:)
Recept je super zanimljiv, hvala ti na njemu. Definitivno ću probati napraviti. uzgoj maslina
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteIsprobala sam ovaj recept za limoncello i zaista je prefin :D hvala vam :) savjetujem vam da pronađete nekoga tko vam može napraviti kvalitetan
ReplyDeletedizajn etiketa za maslinovo ulje